4 septembrie 2015

CE SĂ FACI CA SĂ LAȘI O PRIMĂ IMPRESIE BUNĂ

femeie pe motor
Prima impresie este foarte importantă, așa că asigură-te că faci întotdeauna ce trebuie, pentru a prezenta o imagine bună. Îți spunem noi cum să faci asta.
Cercetătorii susțin că durează 7 secunde pentru ca un om să își facă o primă impresie despre tine. În acest timp, persoana respectivă decide dacă te place sau nu, iar dacă știi asta, poți acționa astfel încât verdictul să fie în favoarea ta.

Nu fi indiferentă la impresia pe care o lași

Știm că sufletul contează, dar asta nu înseamnă că trebuie să îți ignori aspectul fizic. Când ieși din casă, trebuie să te privești din cap până în picioare și să fii sigură că imaginea pe care o prezinți transmite ce îți dorești. Alege cele mai bune haine, cele mai bune accesorii, fă-ți o coafură care te avantajează, iar dacă vei arăta bine, te vei simți bine și vei lăsa o primă impresie minunată.

Nu întârzia!

Dacă vrei să impresionezi pe cineva de la prima întâlnire, nu întârzia. Nimic nu strică o prima impresie așa cum o face faptul că ajungi mai târziu decât ați stabilit.

Fii atentă la limbajul trupului

Limbajul trupului este mai puternic decât ceea ce spui. Un studiu citat de inc.com a arătat că gesturile pe care le faci influențează de patru ori mai mult prima impresie decât o fac cuvintele. Un zâmbet sincer este o metodă sigură de a impresiona, așa cum sunt și o strângere de mână fermă sau un contact vizual.

Fii pozitivă!

Oricâte ai avea pe cap, nu este momentul să începi să te plângi când cunoști pentru prima dată pe cineva. Lasă discuțiile despre problemele tale pentru altă dată și menține o atmosferă pozitivă. Toată lumea va fi astfel relaxată și va avea o părere bună despre tine.

Fii atentă la ceilalți!

Vei lăsa o primă impresie foarte bună dacă le vei arăta celorlalți că ești atentă la ce spun și că discuțiile lor ți se par interesante. Implică-te în discuție, fii deschisă și nu ai cum să dai greș!

Fii politicoasă!

Nu uita niciodată să spui „mulțumesc” sau „te rog”! O atitudine politicoasă este mereu apreciată!

Privește-i în ochi pe cei cu care vorbești

Este foarte important să îi privești în ochi pe cei care te ascultă, pentru că altfel s-ar putea să se spună despre tine că nu ești politicoasă. Un studiu publicat în „Jurnalul Personalității” a arătat că oamenii care fac contact vizual sunt considerați mai deștepți.

Fii relaxată!

Ține cont că cei mai mulți oameni sunt anxioși și se simt inconfortabili la o primă întâlnire. Spune-ți că ai tot ce trebuie pentru a-i face și pe ceilalți să se simtă bine în prezența ta, relaxează-te și poartă-te natural!
Sursa foto: 123rf.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu