Ce este plăcerea și ce este dragostea? Prima o completează pe a doua dar niciodată a doua nu a însemnat în totalitate prima. Pentru că poate să-ți placă de multe femei dar să nu iubești pe nimeni. Poți să consideri atrăgători mulți bărbați, dar să nu iubești nici unul dintre ei. Sau unul singur. Mulți confundă un sărut cu un început de relație și o relație cu o dragoste de-o viață. Și firește că nu e așa. Este firesc să-ți placă cineva. Este firesc să poftești sau să gândești altfel pentru un om. Dar tot atât de firesc e să înțelegi că pasiunea e dependentă de dragoste, însă dragostea nu este dependentă de pasiune. Poți să admiri, dar nu să și iubești.
Așa și cu o femeie. Poate să îți placă de ea, să-i admiri formele, să o vrei în patul tău, să o cucerești, dar nu o vei iubi decât atunci când vei dori mai mult decât plăcere de la acea femeie. Doar admirând-o și fiind alături, o vei răni. Nu vei ști cum să păstrezi un moment de sinceritate. Nu vei înțelege ce vrea când îți va cere să o ajuți. Doar îi spui că e frumoasă. Doar îi oferi atenție și gesturi. Doar îți place de ea. Dragostea însă e mai mult decât plăcere. Nu e să cucerești un om, dar e puterea să îl menții alături. Nu e să spui cuvinte, dar e să le demonstrezi. Nu e să ai grijă doar, dar e să faci ca omul de alături să vrea să aibă grijă de tine. Din dragoste. E ca și cum ai opri timpul în loc să vezi cât e de frumos dar în același timp ai merge cu viteza luminii, împreună. În momente de plăcere asta nu există. Atunci primești, oferi și mergi mai departe. În dragoste trăiești cu momentele cre fac un tot întreg.
De asta cei care iubesc să nu confunde dependența și plăcerea cu dragostea. Să nu rănească iubind greșit sau crezând că iubesc. Dacă vor plăcere, să-și caute om pentru plăcere. Dacă vor dragoste, să fie ei cei corecți. Pentru că o iubire adevărată nu se caută, ea se demonstrează în timp. Se are grijă în timp. Când îți place de cineva, nu remarci și părțile mai proaste și atunci când le vezi, pleci sau nu știi cum să reacționezi. În dragoste e diferit. În dragoste nu te deprinzi, dar accepți și altceva pe lângă frumos. Diferența o face felul în care percepi omul de alături, cât timp vrei să-i fii aproape, când anume, cum reacționezi când îți cere un sfat sau ajutorul tău. Diferența o face timpul. Plăcerile se vor ofili ca o floare ce o vei smulge prea repede și prea greșit. Dragostea pe zi ce trece va înflori, îți va da motive să ai grijă de ea, să o admiri și să demonstrezi prin fapte că nimic altceva mai frumos și mai cald decât omul de lângă nu este. Așa că înainte să întrați într-o relație, gândiți-vă ce vreți de la ea: plăcere sau dragoste? Ce vreți de la omul cu care veți fi: plăcere sau dragoste? Care este scopul și dorința voastră comună: plăcerea sau dragostea? Asta vei înțelege repede și vei alege în timp.
– Care este diferența dintre să-ți placă de cineva și să iubești pe cineva?  – Atunci când îți place o floare, o rupi. Însă dacă o iubești, în fiecare zi o vei uda, o vei admira și vei avea grijă.