14 februarie 2015

Cele mai frumoase povesti de iubire

Sursă imagine
Fifty Shades of Grey (2015)
Regie: Sam Taylor-Johnson
Distributie: Dakota Johnson, Jamie Dornan

In 2015, de Ziua Indragostitilor, Christian Grey si Anastasia Steele, cuplul care a inflacarat imaginatia a peste 100 de milioane de cititori din toata lumea, prinde acum viata in interpretarile lui Jamie Dornan si Dakota Johnson in ecranizarea romanului-fenomen cu acelasi titlu. Christian si Anastasia sunt doi oameni care se intalnesc printr-o intamplare a sortii, si descopera apoi ca fiecare devine punctul vulnerabil al celuilalt. El nu poate scapa de ea, iar ea nu are cum sa fuga de el. Acesta e motivul pentru care milioane de fani din toata lumea au rezonat la unison odata ce au citit povestea celor doi. E ca un basm, Frumoasa si Bestia, sau Cenusareasa zilelor noastre.


The Notebook (2004)
Regie: Nick Cassavetes
Distributie: Ryan Gosling, Rachel McAdams

Ryan Gosling a facut toate femeile din America sa planga in The Notebook, un film care ne arata ca nimic nu se poate pune in calea unei iubiri nemuritoare. The Notebook a ajuns in 10 ani sa fie considerat un film clasic al povestilor romantice  Replica “It wasn’t over for me”/ “It’s still not over!” le-a facut pe multe tinere sa izbucneasca in plans la cinema.






A Walk to Remember (2002)
Regie: Adam Shankman
Distributie: Mandy Moore, Shane West

Tineti batista la indemana: A Walk to Remember este mama si tatal filmelor lacrimogene. El este un bad boy, ea e pe moarte, impreuna traiesc o poveste de dragoste imposibil de uitat.



Casablanca (1942)
Regie: Michael Curtiz
Distributie: Humphrey Bogart, Ingrid Bergman
Cunoscuta ca cea mai frumoasa poveste de dragoste din istoria cinematografiei, Casablanca este un film nemuritor, pe care oricine trebuie sa-l vada macar o data in viata, iar Humphrey Bogart si Ingrid Bergman au intrat pentru totdeauna in topul celor mai frumoase cupluri de pe ecrane.




Ghost (1990)
Regie:Jerry Zucker
Distributie: Patrick Swayze, Demi Moore, Whoopi Goldberg
Ce femeie nu a plans la Ghost, macar la secventa in care ea (Demi Moore) modeleaza lutul iar el (Patrick Swayze) o saruta pasional? Doi actori care se potrivesc perfect, emotie, pasiune sunt ingredientele cu care Ghost a devenit unul dintre cele mai populare filme de dragoste si a castigat 2 Oscaruri.





Love Actually (2003)
Regie: Richard Curtis
Distributie: Colin Firth, Keira Knightley, Liam Neeson

10 povesti de dragoste intr-un singur film. Love Actually este considerata una dintre cele mai bune comedii romantice din ultimul deceniu, care a avut parte de o distributie pe cinste cu nume ca Colin Firth, Keira Knightley, Liam Neeson, Alan Rickman, Emma Thompson, Hugh Grant. Love Actually a cucerit fanii prin umorul si emotia cu care sunt tratate cele 10 povesti de dragoste.





Bridget Jones’s Diary (2001)
Regie: Sharon Maguire
Distributie: Renée Zellweger, Colin Firth, Hugh Grant

Inca nu s-a demonstrat stiintific de ce absolut toate femeile din lume sunt indragostite de Mr. Darcy - personajul lui Jane Austen. Cert este ca e in centrul fanteziilor feminine,  nu conteaza daca esti Bridget Jones sau nu. Povestea unei britanice, departe de a fi perfecta,  care isi propune sa-si corecteze defectele si sa-si gaseasca iubirea le-a facut sa viseze pe multe femei.



Dear John (2010)
Regie: Lasse Hallström
Distributie: Channing Tatum, Amanda Seyfried

Inspirat de un roman al lui Nicholas Sparks (care a mai scris si The Notebook sau A Walk to Remember), Dear John il are ca protagonist pe John Tyree (Channing Tatum), un soldat care se indragosteste intr-o permisie de frumoasa, dar si conservatoarea studenta Savannah (Amanda Seyfried). Titlul filmului vine de la inceputul scrisorilor pe care i le trimite Savannah soldatului.



The Proposal (2009)
Regie: Anne Fletcher
Distributie: Sandra Bullock, Ryan Reynolds
Uneori, avem nevoie si de filme romantice care sa ne faca putin sa uitam de probleme. The Proposal are reteta ideala pentru un film romantic de succes, dar si mult umor. Sandra Bullock este adorabila, in timp ce Ryan Reynolds cucereste publicul feminin. Margaret si Andrew lucreaza in aceasi companie, Margaret este sefa stricta si severa, iar Andrew e genul de angajat neindemanatic. Lucrurile sunt pe cale sa se schimbe intre cei doi in momentul in care Margaret afla ca aplicatia pentru viza SUA ii este respinsa si urmeaza sa fie deportata in Canada.


Romeo + Juliet (1996)
Regie: Baz Luhrmann
Distributie: Leonardo DiCaprio, Claire Danes

Cine nu s-ar indragosti de un Romeo jucat de Leonardo DiCaprio? Faimoasa piesa a lui William Shakespeare este adaptata intr-o maniera moderna si se desfasoara in Verona Beach, insa dialogul original al marelui dramaturg este pastrat. Familiile Montague si Capulet sunt intr-un razboi continuu, spre nefericirea lui Romeo si a Julietei, copiii familiilor, care se indragostesc nebuneste unul de celalalt. Ei trebuie sa-si tina ascunsa povestea de iubire de restul lumii pentru ca sunt constienti de faptul ca parintii lor nu vor fi de acord sa fie impreuna.


(500) Days Of Summer (2009)
Regie: 
Marc Webb
Distributie: 
Zooey Deschanel, Joseph Gordon-Levitt
500 Days of Summer este povestea lui Summer si relatia ei cu Tom. Summer nu crede in dragoste adevarata, in suflete pereche si barbatul potrivit. Tom in schimb este un romantic incurabil care nu renunta la ea nici in ruptul capului. Tot ceea ce face el are ca scop "trezirea" la realitate a lui Summer, ca sa se convinga singura ca exista conceptul de dragoste scrisa in stele. Desfasurandu-se pe o perioada de 500 de zile, povestea celor doi "indragostiti" este rostita din punctul de vedere al lui Tom si a actiunilor sale care se lasa usor influentate de muzica pop.


Titanic (1997)
Regie: James Cameron
Distributie: Kate Winslet, Leonardo DiCaprio

Filmul lui James Cameron a scris istorie si desi, abordeaza unul dintre cele mai tragice evenimente petrecute pe mare, are ca subplot si o poveste de dragoste care a facut milioane de femei sa planga. Si acum, povestea dintre Jack si Rose este una dintre cele mai indragite de catre cinfili, desi se termina trist, dar emotionant.


Dirty Dancing (1987)
Regie: Emile Ardolino
Distributie: Patrick Swayze, Jennifer Grey

Milioane de femei s-au indragostit de Patrick Swayze in Dirty Dancing. Povestea de dragoste dintre “Baby” Houseman (Jennifer Grey) o adolescenta de 17 ani si instructorul de dans, Johnny Castle (Patrick Swayze) a luat Oscarul in 1987 si l-a transformat pe Swayze intr-un sex-simbol.



Crazy,Stupid.Love. (2011)
Regie: Glenn Ficarra, John Requa
Distributie: Steve Carell, Ryan Gosling, Emma Stone
Femeile au uitat sa respire in scenele in care Ryan Gosling isi arata abdomenul perfect. "Seriously, it's like you're photoshoped" este replica amuzanta pe care o spune Emma Stone  cand Ryan Golsing isi da jos tricoul. Crazy, Stupid. Love. a cucerit pe toata lumea cu umorul si scenele nebune si este considerata una dintre cele mai bune comedii lansate in ultimii ani.




If I Stay (2014)
Regie: R.J. Cutler
Distributie: Chloe Moretz, Jamie Blackley

In If I Stay, Mia este o violoncelista talentata in varsta de 17 ani, cu o familie iubitoare si un iubit minunat, Adam. Ea nu trebuie decat sa aleaga daca va merge la New York pentru a studia la Julliard sau daca va ramane in Oregon cu cei dragi. Insa, intr-o dimineata cu ninsoare, totul se schimba, iar decizia pe care brusc trebuie sa o ia devine dramatica si cu adevarat dificila. Mia isi pierde parintii si fratele mai mic intr-un accident rutier si, cu toate ca nu isi aminteste momentul impactului, ea ii poate vedea pe cei din jur si pe sine. Mia evoca evenimente din viata sa, descrie ceea ce vede si aude in spital, desi nu poate simti nimic si este din ce in ce mai slabita.