4 septembrie 2015

10 OBICEIURI PE CARE OAMENII DE SUCCES LE AU ÎNAINTE DE CULCARE

femeie care citeste inainte de culcare
Ce faci înainte de culcare influențează felul în care va decurge a doua zi. Vezi ce obiceiuri au oamenii de succes înainte să adoarmă.

1. Încheie ziua așa cum trebuie

Oamenii de succes nu privesc în urmă! La finalul unei zilei, analizează întâmplările prin care au trecut și privesc cu încredere la posibilitățile pe care le au în față. Se rup de eșecurile pe care le-au avut și se gândesc la reușitele pe care le vor avea.

2. Își fac timp pentru cei dragi

Munca este importantă, însă dacă vrei să fii fericită, nu trebuie să îți neglijezi familia și prietenii. Oricât ai fi de ocupată, găsești o oră la finalul unei zile în care să îi suni și să îi întrebi dacă sunt bine. O viață socială activă te menține optimistă și te ajută să te concentrezi mai bine pe planurile tale de viitor.

3. Citesc!

Oricât de multe ai impresia că știi, niciodată nu vei ști destul. Oamenii de succes au mereu o carte pe noptiera de lângă pat și nu se culcă fără să citească ceva nou în fiecare seară. Pe lângă informațiile pe care le asimilezi, cititul te ajută să te deconectezi și să te odihnești mai bine.

4. Fac o plimbare scurtă!

O plimbare de 30 de minute înainte de culcare este o metodă sigură de relaxare. Activitatea fizică te ajută să îți golești creierul de gândurile negative, așa că acest obicei îți va asigura un somn liniștit. Studiile au arătat chiar că o plimbare scurtă înainte de culcare sporește creativitatea.

5. Își fac planuri pentru a doua zi

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poți face înainte de culcare este să îți planifici a doua zi. Scrie pe o foaie ce trebuie să faci și îți va fi mai ușor să îți atingi scopul. Pregătește-ți hainele pe care urmează să le porți și nu mai pierde timp dimineața făcând asta.

6. Vizualizează ziua care urmează!

Una dintre cele mai bune metode de a te pregăti pentru a doua zi este să vizualizezi. Imaginează-ți cum va fi când vei ajunge la muncă, ce vei face și vei avea mai multă încredere. Petrece aproximativ 5 minute înainte de culcare gândindu-te la lucrurile bune care urmează să ți se întâmple.

7. Nu stau pe Internet

După o zi de muncă, este foarte important să te rupi de tehnologie și să te relaxezi. Lasă deoparte telefonul și laptop-ul și gândește-te la tine și la planurile tale. Studiile au arătat că oamenii care petrec timp singuri se cunosc mai bine și știu mai bine ce vor.

8. Meditează

Meditația este bună atât pentru sănătatea ficiză, cât și pentru cea psihică. Acest obicei te va ajuta să îți încarci bateriile și să te concentrezi mai bine pe ce vrei. Nu ai nevoie de mai mult de 5 – 10 minute pentru a te relaxa și a-ți goli mintea de orice.

9. Au un ritual de îngrijire

Fundația Națională a Somnului recomandă să ai un ritual de îngrijire înainte de culcare, pentru că astfel îi transmiți creierului că ești pregătită să adormi, potrivit businessinsider.com. Spală-te pe dinți, spală-te pe față, folosește ață de dentară, fă un duș rapid și vei vedea cât de bine te vei odihni. Un somn profund este cheia către succes!

10. Dorm 8 ore!

Somnul este extrem de important pentru sănătate și pentru nivelul tău de energie! Dacă nu dormi cel puțin opt ore, te simți obosită și nu vrei să mai faci nimic.
Sursa foto: 123rf.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu