De cate ori nu te-ai lovit de esec? Totusi putem sa ne concentram pe schimbarea sansei in favoarea noastra, iar acest lucru depinde de ceea ce facem cu si dupa ceea ce ni se intampla.
Pastreaza-ti atentia pe obiectiv
Poti lua drept exemplu grupul de cercetatori britanici pe care ii banuim ca atunci cand rezultatele nu se potrivesc obiectivului, acesta din urma sufera ajustari.
In orice neajuns poate fi gasit un aspect pozitiv, la care poate nici nu te gandesti. Chiar daca obiectivul tau nu a fost atins, poate un prieten ti-a devenit mai apropiat ajutandu-te sa depasesti momentul.
Si acesta poate fi un plus, cat timp esti dispus sa vezi partea plina a paharului. In viata de zi cu zi, intotdeauna avem un obiectiv major.
Iar acela, de multe ori tinde sa se estompeze in fata taskurilor zilnice, multe la numar si consumatoare de energie. Ajungi astfel sa iti spui ca nu reusesti in ceea ce ti-ai propus.
Invata sa prioritizezi, sa nu uiti niciodata care este cel mai important scop al tau si sa nu renunti la el in urma unui esec.
Pana la urma, toti cei care au ajuns acolo unde si-au dorit au muncit pentru acest lucru si, invariabil, au avut nereusite.
Ramai flexibil in ajustarea detaliilor, a modului de operare, a actiunilor intreprinse sau in privinta imaginii de ansamblu.
Si in special, apreciaza-ti micile reusite. Nu iti spune niciodata „nu e chiar ce doream” pentru ca acest foarte aproape poate fi mai bine decat ce previzionasei.
Accepta planul B
Mai mult, fa un exercitiu pentru a avea si planuri C, D sau E.. Se spune ca oamenii de succes actioneaza dupa un plan prestabilit.
Este adevara in egala masura ca acestia stiu sa renunte la el atunci cand nu aduce rezultatele dorite. Important este ceea ce iti doresti cu adevarat.
Daca nevoia ta majora este sa fii parinte, dar natura iti este potrivnica, accepta variantele auxiliare.Poti avea ceea ce iti doresti cat timp esti deschis sa variezi coordonatele pe care ti le-ai propus.
Pastreaza o perspectiva realista
Atunci cand inveti sa iti repeti „mie mereu mi se intampla astfel” nu faci decat sa iei decizii in privinta abordarii pe care o vei avea mereu in fata provocarilor.
Daca iti repeti mereu ca ti se intampla doar lucruri rele, atunci vei trai intr-o lupta permanenta.Recunoaste ca viata nu se intampla mereu asa cum ti-ai dori, asa cum alteori lucrurile parca merg de la sine.
Nu te concentra doar pe neajunsuri, nu ti le reitera permanent doar pe acestea. Invata sa fii corect cu tine si sa pui in balanta si lucrurile pozitive din viata ta.
Iar daca esti incrancenat ca nu ti se intampla nimic bun, adu-ti aminte cate lucruri nu apreciezi doar pentru ca nu ai fost privat de ele: familie, sanatate, prieteni.
Ofera ajutor
Cand trecem printr-o perioada incarcata cu greutati ne simtim lipsiti de energie pentru a fi de ajutor si altora. Cu toate acestea, sa ajuti poate fi cea mai buna metoda de recuperare.
Nu vorbim aici de concentrarea pe nefericirea altora pentru a putea, prin comparatie, sa ne simtim mai bine. Este vorba despre gasirea resurselor interne sa oferi, sa ajuti pe cineva sa depaseasca un moment, sa aduci o schimbare pozitiva in viata cuiva.
Astfel vei realiza ca indiferent cat de greu iti este, ai aceasta putere care iti va oferi o schimbare radicala de perspectiva. Chiar te va mobiliza sa iti oferi tie insuti mai mult ajutor.
Foto: Hepta
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu