30 iunie 2015

5 repere in momente dificile

femeie la geam

Este important sa stii cum sa gasesti echilibru, pace si bucurie chiar in cele mai grele situatii. Momente dificile in viata avem suficiente, fie ca este vorba de despartire, decesul cuiva drag sau boala, ele pot fi dureroase si ne izoleaza de cei din jur. Chiar si in aceste circumstante uneori apar schimbari in bine neasteptate.


Devii mai compatimitor si mai putin critic
Experimentarea suferintei iti va creste gradul de compasiune fata de altii care sufera. Multi oameni au tendinta de a-l invinui pe cel care traverseaza momente dificile pentru situatia in care se afla  „nu se descurca financiar pentru ca nu munceste suficient de mult” sau „este bolnav pentru ca nu s-a menajat”, reducandu-si astfel sentimentul propriei vulnerabilitati.
Cand suferim insa, ai sanse mai mari sa constati ca toti suntem vulnerabili si ca lucruri rele se intampla si celor mai buni, tot timpul. Suferinta altora nu mai este o judecata ci o sursa de conectare si compasiune.

Descoperi ca esti mai puternic decat credeai
In fazele incipiente ale unui eveniment dureros te gandesti ca „nu sunt in stare sa trec prin asta”. Totusi, zi dupa zi, faci pas dupa pas, in ciuda durerii resimtite.
Un necaz iti dezvaluie care este adevarata ta forta, testandu-te. Cercetarile demonstreaza ca tindem sa supraestimam cat de devastati vom fi si cat timp vom suferi pe urma unui eveniment negativ. Suntem mult mai puternici si rezistenti decat credem.

Afli care iti sunt prietenii adevarati
Din pacate in astfel de momente testam „pe viu” zicala „prietenul la nevoie se cunoaste”. Anumite relatii se vor sedimenta, iar altele se vor estompa.
Este dureros sa descoperi ca anumite persoane iti sunt alaturi doar in momentele de distractie, dar totodata ai ocazia sa vezi care sunt oamenii pe care te poti baza si care te apreciaza indiferent de starile pe care le ai. S-a demonstrat ca si relatii mai putin apropiate, in momente dificile se vor strange datorita disponibilitatii de a oferi sprijin.

Iti este mai clar ce iti doresti in viata
De multe ori o criza majora te pune in situatia de a-ti reevalua fundamental viata. Te forteaza sa iti pui intrebari precum „sunt cu adevarat fericit/a cu ceea ce fac?” sau „imi petrec timpul asa cum mi-ar placea sau cu oamenii dragi?”.
Astfel de evaluari te pot impinge spre schimbari pozitive pe care inainte, dintr-un motiv sau altul (din teama de esec, de ce vor crede ceilalti sau pura inertie), nu le credeai realiste. Astfel de motive nu mai sunt la fel de importante atunci cand constientizezi fragilitatea vietii.

Gasesti bucurie in locuri neasteptate
Cand iti este zdruncinat universul, nu mai gasesti bucurie sau satisfactie in lucruile cu care erai obisnuit/a. Cu toate acestea, poti fi surprins/a sa descoperi lucruri marunte care te vor face sa constientizezi ca exista frumusete in lume, in ciuda suferintelor.
In momentele grele, apreciezi altfel ceea ce este in jurul tau si esti mult mai receptiv la semnalele pozitive, vazute ca niste ancore.

Andreea Balan - Baila

The Best Love Songs

Octav Bibere


Cineva


29 iunie 2015

Te iubesc, mami!


7 OBICEIURI ALE OAMENILOR PUNCTUALI

In cazul in care ai obiceiul cronic de a intarzia, atunci ar trebui sa cunosti o parte dintre cele mai comune tabieturi ale oamenilor punctuali, astfel incat sa reusesti sa scapi definitiv acest obicei neplacut.


Cercetatorii sunt de parere ca intarziatul repetitiv este, cel mai adesea, asociat cu caracteristici ale personalitatii precum tulburari de anxietate sau inclinatii puternice catre activitati extreme, ce implica surplusuri de adrenalina. De asemenea, ei sustin ca persoanele ce intarzie frecvent sunt, de altfel, extrem de deranjate de al lor comportament, dar le este foarte dificil sa schimbe ceva in acest sens.
Practic, a-i spune unei astfel de persoane sa ajunga la timp este aproape acelasi lucru cu a-i spune cuiva care este tine o dieta stricta ca ar obtine acelasi rezultat doar prin micsorarea portiei de mancare.
Pentru cele ce va identificati cu acest “sindrom”, va prezentam 7 obiceiuri ale oamenilor punctuali:

1. ISI ACORDA UN TIMP DE SIGURANTA

Printre cele mai comune obiceiuri ale oamenilor punctuali este acela de a isi acorda mereu un interval de timp de siguranta de 5-10 minute pentru a fi siguri ca vor ajunge la timp. Practic, ei iau in calcul orice intarziere neprevazuta si adopta aceasta masura de siguranta. Acorda-ti o marja de eroare de cateva minute si, astfel, vei ajunge la timp indiferent de ce factori, precum blocajul in trafic sau intalnirea unei cunostinte vechi cu care schimbi cateva vorbe, vor influenta punctualitatea ta.

2. AU ASTEPTARI REALISTE

Persoanele punctuale au intotdeauna asteptari realiste, asadar ei sunt foarte constienti de timpul necesar pentru a finaliza ceva, fara intarziere. Cercetarorii sunt de parere ca cei ce intarzie constant au tendinta sa se gandeasca si raporteze exclusiv la acea singura data cand finalizarea unei anume actiuni a necesitat, spre exemplu 20 de minute, iar care, ulterior, de fiecare data, aceeasi actiune a durat 30 minute. Prin urmare, specialistii sugereaza celor cu deficit de puctualitate sa isi noteze zilnic durata exacta a rutinei matinale, dintr-o saptamana, intai cat estimeaza ca dureaza, iar apoi timpul real si astfel reusind sa constate care este rata de eroare. Studiile arata ca, in general, aceasta rata de eroare este de 25 pana la 30% din timpul estimat.

3. SUNT FOARTE ORGANIZATI

Oamenii punctuali sunt extrem de organizati, toate tabieturile lor fiind structurate in detaliu si cu strictete. Ei au mereu un orar fix si au grija sa nu adauge ulterior evenimente prea aproapiate ca si timp de cele deja planificate. Pentru a evita intarzierile, incearca sa faci lucrurile diferit de cum obisnuiesti, prin creerea unei rutine. Nu te abate de la programul prestabilit si, astfel, vei reusi sa ajungi la timp. Va fi dificil la inceput, dar cu siguranta vei deveni una dintre acele persoane punctuale pe care le admiri.

4. NU II DERANJEAZA SA AJUNGA MAI DEVREME

Persoanele mereu punctuale nu au absolut nici o problema cu a ajunge mai devreme si a fi ei cei ce asteapta. Prefera oricand aceasta postura in locul celei a intarziatului. Adesea au pregatit, in geanta, un e-reader sau o carte, astfel ca timpul de asteptare sa se transforme intr-o activitate productiva sau chiar distractiva.

5. SE TREZESC MEREU DEVREME

Cei punctuali au mereu alarma setata mai devreme decat ar face-o un intarziat. In acest fel, ei isi acorda timpul necesar, plus minute de sigranta, pentru a se ocupa, in liniste si lipsit de graba, de toate activitatile rutinei matinale. Acestia au intiparita acest tip de responsabilitate prin care prefera sa se priveze de cateva minute de somn in plus pentru a face totul organizat si cu calm si, evident, pentru a evita orice intarziere neprevazuta.

6. NICIODATA NU RECURG LA AMANARE

Pe principiul “nu lasa pe maine ce poti face azi”, oamenii punctuali nu recurg niciodata la amanare. Cand au ceva de finalizat, acestia realizeaza acest lucru in exact acel moment, fara sa gaseasca scuze sau fara sa se lase distrasi de orice factor determina o intarziere. In acest fel, acestia nu au niciodata contact cu stresul provocat de termene-limita, fiind extrem de eficienti in a lor promptitudine.

7. RESPECTA INTERVALUL DE ODIHNA

Pentru a se putea trezi atat de devreme, cei mereu punctuali pun mare accent pe odihna, astfel ca acestia respecta cele 7-8 ore de somn necesare unui om realmente organizat.Acesta este unul din motivele principale pentru care ei sunt capabili, mereu, sa mentina un orar strict, bazat pe responsabilitate, calm si punctualitate.
Asadar, a fi o persoana mereu punctuala nu este un lucru chiar usor. Implica un plus de efort si o dispozitie catre sacrificii, precum intreruperea somnului cu cateva minute mai devreme. Crezi ca poti dobandi aceasta virturte?
Text: Lucia Faur
Foto: PR

Citește asta dacă măcar o dată în viață ți-a fost teamă că niciodată nu-ți vei întâlni jumătatea

Fiecare om caută să iubească cu adevărat și să aibă alături omul iubit. Să trăiască împreună o viață împlinită și să se bucure în doi de fericirile lumii. Chiar și cei care nu cred în suflete-pereche își doresc cel puțin pe cineva potrivit alături, un om plăcut și cald, un iubitor. Ei vor să îi aștepte cineva acasă atunci când vin de la serviciu, să aibă grijă de ei când se simt prost și la rândul lor să le fie drag de sufletul celuilalt. Cu toții își doresc asta. Sau cel puțin visează. Toți sunt oameni.
Sunt oameni care caută o viață întreagă dragostea și nu o mai găsesc. Ei uită că goana asta după sentiment îi influențează total și că de cele mai multe ori anume dragostea în starea ei pură te orbește. Te face moale, te lasă mut în fața realității și nu-ți dă pace să ai grijă de tine. De cele mai multe ori atunci când iubești dragostea e motiv de schimbare și nu scopurile sau ambițiile proprii. Din dragoste cumperi ceva, din dragoste mergi mai des cu prietenii, pentru că probabil printre ei e și ea. Și tot din dragoste tinzi să devii mai bun, mai special, mai inspirat. Dragostea te provoacă să treci dincolo de imposibil, dar oare tot ea te face să revii înapoi?
Ce-ai face dacă ai ști că dragostea nu-ți va trece niciodată pragul? Te vei schimba? Te vei resemna? Ai pleca mai des în concediu, ai călători mai mult, te-ai orienta pe dezvoltarea proprie? Probabil. Ideea că cineva cândva îți va iubi toate neajunsurile depășește dorința de a fi mai bun. Iar principiul a două jumătăți care devin un tot întreg ne limitează să evoluăm. Dacă nu am avea teama că vom muri în sigurătate, în fața noastră s-ar deschide orizonturi noi. Pentru că ne putem depăși numai când trăim senzația deplină a libertății, iar libertatea absolută nu există în dragoste. Pe lângă asta, nimic nu se compară cu sentimentul de a fi îmbrățișat de omul drag, de a te simți în siguranță acolo. Oamenilor le este frică de libertate și prin natura lor își doresc să fie dependenți de cineva. Chiar dacă vor suferi. Însă dincolo de asta, dragostea nu trebuie să te constrângă la ceva, pentru că atunci nu e dragoste. Tot mai des devenim martiri în dragoste, iubind bolnăvicios, uitând de noi, așteptând o iubire universală și trecând de gândul că nu suntem doar doi în univers. În primul rând ești tu.
Ești obligat să te iubești pe tine. Să iubești și să fii omul pe care l-ai iubi. Scoate din tine tot ce e mai bun. Stoarce până la ultima picătură de inspirație. Trebuie să te oprești să aștepți pe cineva care te-ar schimba. Fii omul pe care îl aștepți. Trebuie să prețuiești ce se întâmplă cu viața ta. Trebuie să te oprești să cauți jumătatea ta și să fii tu un tot întreg. Un om împlinit. Și atunci, de-ți va fi într-o zi teamă că niciodată nu-ți vei întâlni jumătatea, vei ști că ce este al tău e pus deoparte. Pentru că tot ce ține de tine ai făcut, pentru că poți iubi cu adevărat.
Sursa articolului

Multă baftă tuturor celor care susțin anul acesta bac-ul!


Vă doresc tuturor mult noroc, multă putere de concentrare, să primiți subiectele pe care le doriți.

Hi-Q - Luni

Hi-Q - Buna dimineata

La multi ani, Paul,Paula,Pavel,Petru!


Sarah Dessen


Nu te culca ...


Emoțiile...


Prieteni buni


Fii curajos...


Bună dimineața!


Maya Angelon


24 iunie 2015

Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericită pentru toată viața

Într-o zi, lăsând orgoliul, trecutul și toate amintirile deoparte, vei trăi viața ta. Vei risca să uiți totul. Te vor judeca alții că nu e corect și tu vei spune că încă mai simți, că încă mai vrei ce-a fost. Vei ști însă că doar așa poți să trăiești viața ta și nu a lor. Că dragostea se simte în doi și că ai vrea să vină o zi în care să nu-ți pese de nimeni în afară de tine. Iar dacă îți va păsa de tine, vei putea iubi cu adevărat, fără să schimonosești un sentiment de dragul cuiva. Într-o zi, lăsând pe unii în urmă, vei putea găsi pe alții înaintea ta. Sau alături. Pe omul tău.
Într-o zi vei risca. Vei începe din nou să iubești și-ți vei da seama cât de plăcut e. Cât de cald e să știi că cineva se gândește la tine, fără a-ți cere ceva în schimb. Într-o zi vei uita ce zi este, pentru că fiecare clipă va fi o minune. Vei pune capul de drag la pieptul lui și nimic nu va mai conta. Vei ști că asta e realitate, pentru că va fi prima dată după mulți ani când vei dori să păstrezi ce ai. Să iubești, să oferi, să fii liberă alături de cineva. Să-ți pese din nou și de data asta de cine trebuie. Într-o zi vei ști că toată emoția asta e reciprocă și fericirea va fi cu atât mai senină. Într-o zi vei iubi și vei fi iubită.
Într-o zi când nu-ți vei mai bate joc de tine. Când vei înțelege că hainele, banii și toate lucrurile astea de umplutură nu au valoare dacă nu ai cu cine să le împarți. Că ai prefera un om gol de haine decât gol la suflet. Că meriți mai mult, dar și tu trebuie să oferi mai mult. Că fericirea se împarte la doi. Dar înainte de fericire trebuie să uiți trecutul, omul slab și moale din tine. Într-o zi nu îți vei mai plânge de milă și nici nu vei privi cu invidie la perechile fericite din jur. Pentru că vei depăși slăbiciunea lor. Pentru că vei risca să fii din nou fericită. Pentru că vei iubi.
Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața. 

Ayurveda pentru a trece cu bine examenele

Preventiva, curativa, practicata de cateva milenii incoace, ayurveda este, fara indoiala, cea mai veche medicina din lume. In sanscrita, ayur inseamna „viata“, si veda – „cunostinta“.

Ayurveda sau „stiinta vietii“ isi are originile in India, in sud-est, in regiunea Kerala. Ea reprezinta atat o filosofie, cat si o maniera de viata, integrand comportamentele cotidiene, dieta, igiena, yoga, meditatia, o farmacopee naturala si chiar anumite arte martiale.
Principiile ayurvedice sunt bazate pe echilibrul si armonia dintre vata („aer“), pitta („foc“) si kapha („apa-pamant“), cele trei energii care ne anima si unesc intr-un mod intim atat corpul, cat si sufletul. Descopera cateva modalitati usoare de a pune in practica ayurveda, pentru a face fata cu brio probelor de la sfarsitul anului scolar.

Cand te trezesti…

… tine o vreme palmele pe ochi. Noptile de recapitulare sunt adesea mult prea scurte. Inca din momentul in care ceasul desteptator suna, incalzeste-ti mainile frecandu-le una de cealalta, pune palmele peste ochi, degetele peste frunte, pana ce caldura se difuzeaza.
Te vei da jos din pat cu ceva mai mult entuziasm, iar ochii nu vor mai fi plini de „nisip“.
Bea pe stomacul gol un pahar cu apa calda. Un pahar cu apa calda bauta dimineata pe stomacul gol, amestecata cu cateva picaturi de lamaie (singurele citrice care contin vitamina C fara a fi „acide“) si cu un varf de miere, este o binecuvantare pentru sistemul digestiv si urinar.
Dupa ayurveda, aceasta bautura „bazica“ reprezinta un adevarat medicament, care linisteste si curata, inlaturand toxinele produse de digestia din ziua precedenta.

La masa


Mesteca incet.
 Stomacul munceste enorm, el asigurand trierea intre ceea ce hraneste si ce trebuie dat afara, fie ca este vorba despre alimente, emotii, trac sau griji. Asadar, este imperativ sa facem din el un aliat!
Cum? Mesteca, mesteca, mesteca! Este baza echilibrului! In timpul perioadelor agitate, debordat, stomacul nu mai functioneaza corect, eliberand in corp toxine, febrilitate, angoasa, anxietate…
Mesteca in special prima inghititura, pana ce ajungi sa faci din ea o pasta apoasa, caci saliva contine sucuri gastrice necesare digestiei. Din acest motiv, evita sa mananci in fata televizorului, el ne capteaza atentia si ne impiedica sa salivam corect.
Mananca din abundenta curmale si banane. Dupa principiile dietetice ayurvedice, curmalele si nucile calmeaza anxietatea si stresul, iar bananele improspateaza organismul. Pentru a facilita concentrarea, consuma prioritar fructele si legumele proaspete, zaharurile lente (orezul, pastele…), dar evita mancarurile grase, prajelile si mai ales pe cele picante. 

Nu bea cafea cu lapte, pentru ca cere o enorma cantitate de energie pentru a fi digerata si, in plus, oboseste organismul. 

Pe timpul zilei…

… incalzeste-ti ceafa. Cum sediul memoriei se afla in acea zona, nu ezita sa iti freci ceafa, chiar si in timpul examenelor – asta iti va da curaj.
Maseaza-ti tamplele frecvent, cu miscari circulare. Acest gest contribuie la reducerea umiditatii palmelor.
Impotriva matretii, in ziua premergatoare examenului, un masaj al scalpului cu iaurt natural este esential. Si in caz de acnee cauzata de stres, mesteca cuisoare – acestea au proprietati antiinflamatoare.
Oxigeneaza-ti corpul. Doar mergand, respirand profund, admirand copacii, te poti incarca cu energie. Dupa fiecare masa, mergi pe jos intre 5 si 10 minute, fara sa te gandesti ca este timp pierdut. Cu mai mult oxigen in corp, digestia este facilitata si vei dormi perfect.
Maseaza-ti scalpul cu ulei de susan de doua ori pe saptamana. Insista la radacina parului – in zona centrala –, legata de mental.

La culcare

Pune-ti picioarele in apa. In fiecare seara, pune intr-un lighean cu apa calda un pumn de sare marina, apoi odihneste-ti picioarele acolo timp de 5 minute.
Relaxeaza-te, rememoreaza momentele agreabile din timpul zilei, vizualizeaza-le, iar pe cele rele „alunga-le“ in apa. In aceste cateva minute de liniste, gandeste-te la orice altceva in afara de recapitulari.
Inainte de culcare, bea un pahar cu lapte cald si seminte de cardamon. Vor alunga insomniile. Apoi, trece-ti mainile prin par, peste cap, incet, mangaindu-te. Pleoapele se vor inchide singure…

Stiinta autovindecarii

Ayurveda este o stiinta a vietii, rafinata de-a lungul a multe secole, simpla si practica, care vorbeste despre fiecare element si aspect al vietii umane.
In esenta, ayurveda cuprinde opt ramuri principale ale medicinii: pediatria, ginecologia, obstetrica, oftalmologia, geriatria, otorinolaringologia (urechi, nas, gat), medicina generala si chirurgia.
Fiecare din aceste specializari medicale este abordata in acord cu teoria celor cinci elemente (eter, aer, foc, apa, pamant); tridosha sau cele trei umori corporale; cei sapte dhatu sau tesuturi corporale; cele trei mala (urina, transpiratia si fecalele); si trinitatea vietii: corp, minte si constiinta spirituala.
Astfel incat, medicii ayurvedici au dezvoltat un sistem special despre nevoile diverselor tipuri constitutionale si pe cunoasterea marma, puncte subtile de energie ce reactioneaza la manipularea fizica.
Asa s-a nascut masajul ayurvedic care trateaza, in egala masura, corpul si mintea.
Aplicat regulat, el poate inlatura tensiunea musculara, poate tonifia organismul, reda agilitatea articulatiilor intepenite si poate stopa imbatranirea prematura si aparitia ridurilor.
Avand ca principiu de baza ideea ca, atunci cand toate energiile corpului ajung in echilibru, procesele de imbolnavire dispar, iar cele de imbatranire se pot reduce semnificativ, stiinta ayurvedica isi propune sa ajute oamenii sanatosi sa-si conserve sanatatea, iar pe cei bolnavi sa o redobandeasca.
Editare Catalina Cristescu
 

Sursa articol

Scrisoarea secreta a lui Albert Einstein catre fiica sa Leiserl. Dezvaluie care este forta suprema din univers, singura noastra salvare!

Biblioteca imi e plina de biografii si ma las purtata de imaginatie dincolo de timp, prin vieti de oameni cu zvac si viziune, de-a lungul destinelor ce au lasat amprente in istoria lumii, dincolo de iubiri ce au traversat poduri de prejudecati si incercand sa inteleg genii de neinteles.
Scrisoarea aceasta a ajuns la mine de curand si mi se pare atat de frumoasa, incat merita impartasita. Se pare ca este una dintre cele 1400 de scrisori donate in anii 1980 de Lieserl, fiica lui Einstein,147e6da302921db17153bf394a9f123c Universitatii Ebraice din Ierusalim, cu mentiunea de a nu fi publicate decat dupa minim doua decenii de la moartea tatalui sau.
Iata una dintre ele, in care se vorbeste despre legea suprema a universului, cea mai puternica forta ce poate exista:
“Cand am propus teoria relativitatii, foarte putini oameni m-au inteles, iar ceea ce urmeaza sa destainui umanitatii acum, se va ciocni de neintelegerea si prejudecatile din aceasta lume.
Te rog sa pastrezi aceste scrisori atat timp cat este necesar, ani, decenii, pana cand societatea este suficient de avansata pentru a accepta ceea ce voi explica mai jos.
Exista o forta extrem de puternica, pentru care, cel putin pana in prezent, stiinta nu a gasit o explicatie formala. Este forta care include si guverneaza totul, este chiar in spatele oricarui fenomen care are loc in univers si inca nu a fost identificata de noi. Aceasta forta universala este IUBIREA. 
Cand cercetatorii au investigat o teorie unificata a universului, au uitat cea mai puternica forta nevazuta. Iubirea este Lumina, care ii lumineaza pe cei ce o ofera si o primesc. Iubirea este gravitatie, deoarece ii face pe unii oameni sa se simta atrasi de altii. Iubirea e putere, deoarece multiplica tot ce avem mai bun si ofera umanitatii sansa de a nu pieri in propriul egoism orb. Iubirea expune si reveleaza. Pentru iubire noi traim si murim. Iubirea e Dumnezeu si Dumnezeu este Iubire.
Aceasta forta explica totul si ofera sens vietii. Aceasta este variabila pe care am ignorat-o de prea mult timp, poate pentru ca ne este frica de iubire deoarece este singura energie din univers pe care fiinta umana nu a invatat sa o controleze dupa vointa sa.
Pentru a evidentia iubirea, am creat o simpla subtituire in cea mai faimoasa ecuatie de-a mea. Daca in loc deE=mc2, acceptam ca energia pentru a vindeca intreaga lume poate fi obtinuta din multiplicarea iubirii cu viteza luminii la patrat, atunci ajungem la concluzia ca iubirea este cea mai puternica forta ce exista, deoarece nu are nici o limita.
Dupa esecul umanitatii in a utiliza si controla celelalte forte din univers, care pana la urma s-au intors impotriva noastra, este imperios sa ne hranim pe noi insine cu o alta forma de energie…
Daca vrem ca speciile noastre sa supravietuiasca, daca vrem sa descoperim sensul vietii, daca vrem sa salvam lumea si fiecare fiinta constienta ce traieste, atunci iubirea este unicul raspuns.
Probabil nu suntem inca pregatiti sa cream o bomba a iubirii, un mecanism destul de puternic pentru a distruge ura, egoismul si lacomia care devasteaza planeta.
Cu toate acestea, fiecare individ poarta cu sine un mic, dar puternic generator de iubire, a carui energie asteapta sa fie eliberata.
Cand o sa invatam sa oferim si sa primim aceasta energie universala, draga Lieserl, vom putea afirma ca iubirea invinge tot, ca poate transcende totul si orice, deoarece iubirea este chintesenta vietii.
Regret profund ca nu am fost capabil sa exprim ceea ce este in inima mea, care a batut in liniste pentru tine intreaga mea viata. Poate e prea tarziu pentru scuze, dar cum timpul e relativ, simt nevoia sa iti impartasesc ca Te Iubesc si datorita tie am ajuns la raspunsul suprem!
Tatal tau,
Albert Einstein”
Sursa acestui articol este contul de twitter al faimosului cercetator Gregg Braden, cunoscut pentru cercetarile sale din domeniul fizicii cuantice. In paralel, este pasionat de culturile antice si desfasoara analize amanuntite atat la situri arheologice, cat si asupra manuscriselor vechi. 
“Exista doar doua cai de a-ti trai viata.
Una, ca si cand nimic nu e miracol,
Cealalta, ca si cand totul e miracol.”
A. Einstein
Alegeti sa vedeti miracolul!
Alegeti iubirea!

5 MOTIVE PENTRU CARE OAMENII MATINALI SUNT EXTRAORDINARI

Un studiu britanic a descoperit ca oamenii care se trezesc la ora 6:58 sunt fericiti, in forma si mai putin dispusi sa sufere de depresii decat cei care se trezesc mai tarziu.

Iata 5 motive care s-ar putea sa te determine sa adopti, chiar de maine, un nou program de trezire:

1.TE VEI DESCURCA EXCELENT LA LOCUL DE MUNCA

Cei care se ridica din pat fara a apasa de nenumarate ori butonul de amanare de la alarma telefonului sunt cei care isi doresc sa exceleze in cariera lor.
Cercetatorii de la University of Education in Heidelberg, Germania, au descoperit ca oamenii care se culca tarziu tind sa fie mai creativi, dar cei care se trezesc dimineata au un simt mai dezvoltat in rezolvarea problemelor.
Aceleasi aptitudini inseamna, de asemenea, ca persoanele matinale sunt aceia care anticipeaza problemele si le rezolva inainte de a deveni un dezastru – au toate atuurile pentru a deveni cel mai bun angajat al lunii. Suna a cerere de promovare, nu-i asa?

2.MAI MULTA SIGURANTA

Daca stii ca ai obiceiul de a intarzia, de a nu respecta termenele de la locul de munca si esti o persoana mult prea comoda, atunci ar trebui sa iei in seama ideea de a te trezi mai devreme.
Conform unui studiu realizat de The American Academy of Sleep Medicine, oamenii pe care ii consideram „pasari de noapte” sunt nesigure pe ele, instabile emotional si predispuse la vicii. Deci, in loc sa stabilesti o intalnire tarzie la un club de stand-up comedy, mai bine planuieste sa mergeti impreuna la alergat dimineata sau sa luati micul dejun inainte de a merge la job.

3.MAI MULTA ATENTIE

Oamenii de stiinta de la Universitatea Alberta au descoperit ca, la ora 9 dimineata, persoanele matinale au creierul mai alert, lucru ideal pentru profesionalisti. Cei care „functioneaza” mai bine dupa amiaza au creierul mai activ dupa ora 21 – un moment al zilei nu prea benefic pentru sarcinile pe care le ai de indeplinit la locul de munca. Cercetatorii de la Universitatea din Toronto sustin ca oamenii care se trezesc devreme au parte de mai mult somn si mult mai odihnitor, ceea ce inseamna ca au un sistem imunitar mai puternic si o atitudine pozitiva fata de activitatile pe care le au de indeplinit zilnic.
Veste buna: Poti schimba obiceiul de a te culca tarziu prin modificari lente ale programului obisnuit. Timp de o saptamana, du-te la culcare cu 10 minute mai devreme si trezeste-te cu 10 minute mai devreme. In urmatoarea saptamana, mai adauga inca 10 minute. Cercetarile au demonstrat ca, de-a lungul timpului, poti deveni o persoana matinala, iti poti schimba obiceiurile si poti excela la locul de munca.

4.MAI PUTIN STRES

Daca esti tot timpul pe drumuri, incercand sa rezolvi numeroase probleme si intrebandu-te daca nu poti avea mai mult timp, stai un pic si reevalueaza situatia. Poti face cu adevarat totul intr-o zi? Un studiu al Universitatii din Londra a aratat ca cei care isi incep jobul la 7:00 au sanse mai mici de a fi stresati. Deci, chiar daca tu crezi ca 30 de minute de somn in plus te vor ajuta sa te odihnesti mai bine si sa te pregatesti pentru job, e posibil fie exact opusul. Ridica-te si analizeaza-ti programul, acest lucru te va ajuta sa te simti pregatita.

5.VEI PIERDE MAI MULT IN GREUTATE

Daca sezonul bikinilor iti da cosmaruri, alege sa faci Zumba inainte de a merge munca. Studiile arata ca, daca faci exercitii dimineata, acestea ajuta la accelerarea metabolismului, vei arde mai multe calorii pe parcursul zilei, vei rezista tentatiei pe care o constituie mancarea de tip fast-food si vei alege alimente sanatoase. Cea mai buna alegere este sa faci o plimbare in natura inainte de a merge la job. Un nou studiu realizat de Northwestern University Feinberg School of Medicine a relevat faptul ca persoanele care se bucura de o plimbare in aer liber inainte de munca – chiar si iarna – au un ritm cardiac mai bun si sunt mai sanatosi.

Text: Mihaela Iancovici
Foto: PR

Are nevoie copilul de teme de vacanta?

Vacanta este, prin definitie, o perioada de relaxare fizica si, mai ales, psihica pentru reincarcarea bateriilor. Pentru multi copii, vacanta inseamna “a face ce vrei tu”, si chiar “a nu face nimic”. Daca intrebi un copil de 10-12 ani ce intelege prin “vacanta”, cel mai frecvent raspuns este: “Sa te trezesti cand vrei tu si sa faci ce vrei tu. Si sa nu faci teme!”.  Psihologul educational Monica Bolocan discuta despre necesitatea de a face teme de vacanta si ofera sugestii pentru a imbina utilul cu placutul.Cu siguranta vacanta mare trebuie sa inceapa printr-o pauza totala de teme. Doua-trei saptamani sunt suficiente pentru a reseta circuitele nervoase obosite dupa un an scolar plin de lectii, cursuri, meditatii si evaluari. Pentru a beneficia din plin de aceasta odihna sunt necesare cateva conditii:
  • Sa schimbi mediul fizic. Plecati cu totii in concediu, du-ti copilul la bunici, la tara (ideal), sau daca nu ai aceasta optiune, trimite-l intr-o tabara
  • Sa ii stabilesti un program ordonat de somn, fara nopti pierdute la calculator si trezit la pranz
  • Sa te asiguri ca isi petrece timpul cu activitati de miscare in aer liber, alaturi de alti copii, si nu singur, la calculator sau televizor
Intrucat creierul are nevoie de odihna activa pentru a se incarca cu energie, nu-ti lasa copilul sa isi piarda timpul la nesfarsit in ideea ca, pentru a se bucura de vacanta, nu trebuie sa faca “nimic”. In scurt timp va ajunge la plictiseala, la fel de nociva psihic ca si supraincarcarea. Plictiseala este cel mai mare dusman al motivatiei si al bucuriei de a face ceva, si odata instalata ca rutina, presupune un mare efort de vointa pentru a o invinge. Dupa aceasta bine-meritata pauza de odihna activa, este bine sa reintroduci treptat activitatile de invatare in programul zilnic al copilului tau. Ideea de “a invata” nu trebuie asociata exclusiv cu scoala si temele. Poti transforma orice experienta de viata a copilului intr-o ocazie de invatare si de dezvoltare a abilitatilor generale de viata, legate de gestionarea timpului, a banilor si resurselor, de relationare sociala, grija pentru familie si propria persoana, de cautare si gasire a informatiilor importante, etc.Vorbeam si in alte articole despre rolul temelor pentru acasa, concluzia fiind ca, dincolo de latura strict educationala, temele au rolul de a-l invata pe copil autodisciplina si responsabilitatea, doua ingrediente cheie pentru succesul in viata. Ambele presupun un program ordonat, rutine zilnice clare si obiective de atins. Iata ce poti face pentru a imbina placutul cu utilul in vacanta:
  • Agreaza cu copilul tau un program zilnic de activitati care sa includa obligatoriu si miscare fizica in aer liber si socializare cu alti copii
  • Stabileste un interval orar pentru activitati de invatare si agreaza cu el obiectivele zilnice (ex: sa faca trei probleme de matematica si sa citeasca o poveste). Pentru scolarii mici sunt suficiente 15-30 de minute de “lectii”, iar cei mari pot ajunge chiar si la o ora. Daca activitatile se rezuma la cate putin din fiecare materie importanta, copilul va accepta cu mai multa usurinta. Mergi cu el prin librarii si lasa-l sa isi aleaga materiale, carti si caiete cu fise de lucru, preferabil cat mai creative si distractive. Vacanta este cel mai bun moment pentru a-ti lasa copilul sa-si faca temele singur
  • Seara, cand ajungi acasa, roaga-l sa iti explice si tie cum a rezolvat problemele si sa iti povesteasca sau chiar sa iti deseneze scene din povestea pe care a citit-o, sau chiar sa faca o sceneta cu papusi. Transforma totul intr-un joc si nu aborda stilul “didactic”, prin vanarea greselilor
  • Cere-i sa caute informatii pe internet despre o anumita tema de interes comun (inclusiv unde sa mergeti in vacanta, sau in timpul tau liber, si ce sa faceti), si roaga-l sa iti pregateasca un rezumat scris al celor mai importante aspecte sau chiar sa vina cu propuneri argumentate pentru un program de activitati. Ii poti cere chiar sa socoteasca bugetul necesar si sa faca o lista de resurse. In felul acesta va invata sa foloseasca internetul si pentru altceva decat jocuri
  • Ajuta-l sa gaseasca un sens practic in ce are de facut, cerandu-i sa te ajute si sa vina cu propuneri (ex: cum sa construim o casuta de lemn pentru catel, sa redecorati o zona a casei sau gradinii, sa gaseasca o reteta de prajitura cu fructe de sezon etc). Copiilor le place sa fie implicati in activitatile parintilor si sunt extrem de motivati atunci cand li se acorda incredere si se simt utili intregii familii
  • Responsabilizeaza-l cu sarcini legate de casa, familie sau ingrijirea personala, la nivelul varstei si posibilitatilor lui. Spre exemplu, sa cumpere paine, fructe, o revista, sa puna hainele murdare in masina de spalat, sa faca ordine in dulap etc
  • Copiii mai mari pot fi implicati inclusiv in activitati de voluntariat. Alege impreuna cu el ce i se potriveste si discuta cu el despre experientele prin care a trecut

Sursa articol

Betty Blue - La anii mei

Oana Radu & Dr. Mako - Dragostea-i nebuna

5 TRASATURI IMPORTANTE ALE UNEI FEMEI DESCURCARETE

Sunt oameni care pot depasi cu usurinta aspectele mai putin confortabile ale vietii, aceia pentru care impedimentele nu reprezinta ceva imposibil de trecut.
Probabil ai si tu un astfel de model, un om care sa te inspire prin felul sau de a fi. O femeie descurcareata, de exemplu, ce reuseste sa depaseasca obstacolele aparute, este inzestrata cu anumite trasaturi pe care ti le poti atribui sau imbunatati si tu:

1. ARE INCREDERE IN EA

Cand intra intr-o incapere atrage toate privirile, dar nu pentru ca are o frumusete deosebita, ci pentru atitudinea plina de incredere pe care o afiseaza oricand. Ea stie sa se simta bine in corpul sau si nu ezita sa arate asta prin stil, prin felul de a privi, de a merge, prin detaliile ce exprima originalitate. Bineinteles, aceasta calitate se reflecta si in relatiile sale, personale sau profesionale. Cand esti increzatoare in fortele proprii, stii sa pretinzi ceea ce ti se cuvine si, astfel, ai intotdeauna de castigat.

2. ESTE AMBITIOASA

Indiferent de alte caracteristici, unei femei descurcarete nu ii lipseste niciodata ambitia. Nu se multumeste niciodata cu putin pentru ca merita ce este mai bun si este constienta de asta. Munceste cat e nevoie pentru a-si atinge scopul si nu se lasa doborata de un esec sau de o problema aparuta pe drum. Perseverenta e un principiu de viata si, indiferent de circumstante, dorinta de a-si atinge scopul este motivatia necesara pentru orice activitate savarsita.

3. ISI REVINE USOR DUPA UN ESEC

Ea e intotdeauna constienta de faptul ca a gresi nu e ceva catastrofal si greseala e doar o lectie de viata, nu o infrangere. Tocmai de aceea incearca sa invete din fiecare experienta si priveste partea plina a paharului. Indiferent de intamplarile mai putin bune, se bucura de ceea ce ii ofera fiecare zi si trece cu usurinta peste orice impediment.

4. NU SE ABATE DE LA PRINCIPIILE SALE

Se spune ca ”scopul scuza mijloacele”, dar nu de fiecare data punerea in practica are rezultatele scontate. Pentru a reusi ceea ce iti propui, trebuie sa faci tot ce tine de tine, tot ce e necesar, mai putin sa fii prefacuta. Unele femei isi schimba felul de a fi in functie de context, de exemplu se prefac plictisite sau neinteresate pentru a parea mai sofisticate si a atrage atentia.
Chiar daca au de castigat la un moment dat, nimeni nu se poate preface la nesfarsit si vor fi catalogate ca superficiale. Bineinteles, isi vor pierde din credibilitate si nu vor putea lega relatii de lunga durata. O femeie descurcareata se bazeaza intotdeauna pe autenticitate.

5. ARE GRIJA DE ASPECTUL FIZIC

Bineinteles, a arata bine e un punct important de pe lista de obiective a oricarei femei descurcarete. O femeie ingrijita, care stie sa isi puna in evidenta calitatile fizice fara sa exagereze, e intotdeauna mai sigura pe ea decat una neglijenta cu felul in care se prezinta in societate. Prima impresie cantareste foarte mult, iar impactul vizual este cartea ta de vizita. Asadar, nu uita sa ai grija intotdeauna de aspectul fizic!
Text: Georgiana Calin
Foto: PR

Aliona Moon - Loc pentru dragoste

Bună dimineața!


14 iunie 2015

Hi-Q - Soare (Official Video)

Monica Odagiu - Dragoste n-are plural

AZI AM CHEF DE MARE - HORIA BRENCIU

Connect-R feat. Shift - Baga mare

Anda Adam - Seri de mai feat. CRBL

Mult adevar...


Esecul ...


Un bărbat...