24 iunie 2015

Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericită pentru toată viața

Într-o zi, lăsând orgoliul, trecutul și toate amintirile deoparte, vei trăi viața ta. Vei risca să uiți totul. Te vor judeca alții că nu e corect și tu vei spune că încă mai simți, că încă mai vrei ce-a fost. Vei ști însă că doar așa poți să trăiești viața ta și nu a lor. Că dragostea se simte în doi și că ai vrea să vină o zi în care să nu-ți pese de nimeni în afară de tine. Iar dacă îți va păsa de tine, vei putea iubi cu adevărat, fără să schimonosești un sentiment de dragul cuiva. Într-o zi, lăsând pe unii în urmă, vei putea găsi pe alții înaintea ta. Sau alături. Pe omul tău.
Într-o zi vei risca. Vei începe din nou să iubești și-ți vei da seama cât de plăcut e. Cât de cald e să știi că cineva se gândește la tine, fără a-ți cere ceva în schimb. Într-o zi vei uita ce zi este, pentru că fiecare clipă va fi o minune. Vei pune capul de drag la pieptul lui și nimic nu va mai conta. Vei ști că asta e realitate, pentru că va fi prima dată după mulți ani când vei dori să păstrezi ce ai. Să iubești, să oferi, să fii liberă alături de cineva. Să-ți pese din nou și de data asta de cine trebuie. Într-o zi vei ști că toată emoția asta e reciprocă și fericirea va fi cu atât mai senină. Într-o zi vei iubi și vei fi iubită.
Într-o zi când nu-ți vei mai bate joc de tine. Când vei înțelege că hainele, banii și toate lucrurile astea de umplutură nu au valoare dacă nu ai cu cine să le împarți. Că ai prefera un om gol de haine decât gol la suflet. Că meriți mai mult, dar și tu trebuie să oferi mai mult. Că fericirea se împarte la doi. Dar înainte de fericire trebuie să uiți trecutul, omul slab și moale din tine. Într-o zi nu îți vei mai plânge de milă și nici nu vei privi cu invidie la perechile fericite din jur. Pentru că vei depăși slăbiciunea lor. Pentru că vei risca să fii din nou fericită. Pentru că vei iubi.
Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu