15 februarie 2015

Fericiți...


Schimbi...


Viața...


Nu alerga...


Puțină răzbunare din când în când nu strică...


Mereu se întâmplă așa..


Te iubesc... :*


Așa e fetelor?


CELE 11 LECŢII DESPRE ŞCOALĂ ŞI VIAŢĂ DE LA BILL GATES:

Sursa imaginii

Lecția nr. 1: Viața nu e dreaptă – obișnuiește-te cu ideea!
Lecția nr. 2: Lumii prea puțin i pasă de stima ta de sine. Lumea se așteaptă să realizezi ceva ÎNAINTE de a fi mulțumit de tine însuți.
Lecția nr. 3: Nu vei câștiga 60.000$ pe an de îndată ce părăsești băncile școlii. Nu vei fi vicepreședintele vreunei companii cu telefon în mașină decât atunci când vei fi muncit pentru acestea.
Lecția nr. 4: Crezi ca profesorul tău e sever? Stai să vezi când o să ai un șef!
Lecția nr. 5: A lucra într-un fast-food nu este ceva sub demnitatea ta. Bunicii tai aveau o altă denumire pentru asta: o numeau șansă.
Lecția nr. 6: Dacă o dai în bara, nu e vina părinților tai, aşa că nu te mai smiorcăi în legătura cu greșelile tale, ci învață din ele.
Lecția nr. 7: Înainte de a te fi născut, părintii tai nu erau atât de plicticoși ca acum. Au ajuns așa din cauză că trebuie să-ți plătească cheltuielile, să-ți spele hainele și să te asculte pe tine spunându-le cât de grozav te crezi. Aşa că înainte de a te porni să salvezi jungla de paraziții generației părinților tăi, încearcă să-ți despăduchezi propriul dulap.
Lecția nr. 8: Poate că școala ta a scăpat de învingători și învinși, însă viaţa NU. În unele școli s-au abolit corigențele și elevul poate încerca de cate ori vrea el să dea răspunsul corect la o întrebare. Asta nu seamănă, deloc, cu NIMIC din viața reală.
Lecția nr. 9: Viața nu se împarte în semestre. Nu ai verile libere și pe foarte puțini angajatori îi interesează să te ajute să “te regăsești”. Faci asta în timpul liber.
Lecția nr. 10: Ce vezi la televizor NU e viață reală. În viața reală oamenii chiar trebuie să mai plece din cafenele și să meargă la serviciu.
Lecția nr. 11: Fiți amabili cu tocilarii. Există șansa că în viitor să lucrați pentru vreunul dintre ei.

Învață...


Doar..


14 februarie 2015

Cele mai frumoase povesti de iubire

Sursă imagine
Fifty Shades of Grey (2015)
Regie: Sam Taylor-Johnson
Distributie: Dakota Johnson, Jamie Dornan

In 2015, de Ziua Indragostitilor, Christian Grey si Anastasia Steele, cuplul care a inflacarat imaginatia a peste 100 de milioane de cititori din toata lumea, prinde acum viata in interpretarile lui Jamie Dornan si Dakota Johnson in ecranizarea romanului-fenomen cu acelasi titlu. Christian si Anastasia sunt doi oameni care se intalnesc printr-o intamplare a sortii, si descopera apoi ca fiecare devine punctul vulnerabil al celuilalt. El nu poate scapa de ea, iar ea nu are cum sa fuga de el. Acesta e motivul pentru care milioane de fani din toata lumea au rezonat la unison odata ce au citit povestea celor doi. E ca un basm, Frumoasa si Bestia, sau Cenusareasa zilelor noastre.


The Notebook (2004)
Regie: Nick Cassavetes
Distributie: Ryan Gosling, Rachel McAdams

Ryan Gosling a facut toate femeile din America sa planga in The Notebook, un film care ne arata ca nimic nu se poate pune in calea unei iubiri nemuritoare. The Notebook a ajuns in 10 ani sa fie considerat un film clasic al povestilor romantice  Replica “It wasn’t over for me”/ “It’s still not over!” le-a facut pe multe tinere sa izbucneasca in plans la cinema.






A Walk to Remember (2002)
Regie: Adam Shankman
Distributie: Mandy Moore, Shane West

Tineti batista la indemana: A Walk to Remember este mama si tatal filmelor lacrimogene. El este un bad boy, ea e pe moarte, impreuna traiesc o poveste de dragoste imposibil de uitat.



Casablanca (1942)
Regie: Michael Curtiz
Distributie: Humphrey Bogart, Ingrid Bergman
Cunoscuta ca cea mai frumoasa poveste de dragoste din istoria cinematografiei, Casablanca este un film nemuritor, pe care oricine trebuie sa-l vada macar o data in viata, iar Humphrey Bogart si Ingrid Bergman au intrat pentru totdeauna in topul celor mai frumoase cupluri de pe ecrane.




Ghost (1990)
Regie:Jerry Zucker
Distributie: Patrick Swayze, Demi Moore, Whoopi Goldberg
Ce femeie nu a plans la Ghost, macar la secventa in care ea (Demi Moore) modeleaza lutul iar el (Patrick Swayze) o saruta pasional? Doi actori care se potrivesc perfect, emotie, pasiune sunt ingredientele cu care Ghost a devenit unul dintre cele mai populare filme de dragoste si a castigat 2 Oscaruri.





Love Actually (2003)
Regie: Richard Curtis
Distributie: Colin Firth, Keira Knightley, Liam Neeson

10 povesti de dragoste intr-un singur film. Love Actually este considerata una dintre cele mai bune comedii romantice din ultimul deceniu, care a avut parte de o distributie pe cinste cu nume ca Colin Firth, Keira Knightley, Liam Neeson, Alan Rickman, Emma Thompson, Hugh Grant. Love Actually a cucerit fanii prin umorul si emotia cu care sunt tratate cele 10 povesti de dragoste.





Bridget Jones’s Diary (2001)
Regie: Sharon Maguire
Distributie: Renée Zellweger, Colin Firth, Hugh Grant

Inca nu s-a demonstrat stiintific de ce absolut toate femeile din lume sunt indragostite de Mr. Darcy - personajul lui Jane Austen. Cert este ca e in centrul fanteziilor feminine,  nu conteaza daca esti Bridget Jones sau nu. Povestea unei britanice, departe de a fi perfecta,  care isi propune sa-si corecteze defectele si sa-si gaseasca iubirea le-a facut sa viseze pe multe femei.



Dear John (2010)
Regie: Lasse Hallström
Distributie: Channing Tatum, Amanda Seyfried

Inspirat de un roman al lui Nicholas Sparks (care a mai scris si The Notebook sau A Walk to Remember), Dear John il are ca protagonist pe John Tyree (Channing Tatum), un soldat care se indragosteste intr-o permisie de frumoasa, dar si conservatoarea studenta Savannah (Amanda Seyfried). Titlul filmului vine de la inceputul scrisorilor pe care i le trimite Savannah soldatului.



The Proposal (2009)
Regie: Anne Fletcher
Distributie: Sandra Bullock, Ryan Reynolds
Uneori, avem nevoie si de filme romantice care sa ne faca putin sa uitam de probleme. The Proposal are reteta ideala pentru un film romantic de succes, dar si mult umor. Sandra Bullock este adorabila, in timp ce Ryan Reynolds cucereste publicul feminin. Margaret si Andrew lucreaza in aceasi companie, Margaret este sefa stricta si severa, iar Andrew e genul de angajat neindemanatic. Lucrurile sunt pe cale sa se schimbe intre cei doi in momentul in care Margaret afla ca aplicatia pentru viza SUA ii este respinsa si urmeaza sa fie deportata in Canada.


Romeo + Juliet (1996)
Regie: Baz Luhrmann
Distributie: Leonardo DiCaprio, Claire Danes

Cine nu s-ar indragosti de un Romeo jucat de Leonardo DiCaprio? Faimoasa piesa a lui William Shakespeare este adaptata intr-o maniera moderna si se desfasoara in Verona Beach, insa dialogul original al marelui dramaturg este pastrat. Familiile Montague si Capulet sunt intr-un razboi continuu, spre nefericirea lui Romeo si a Julietei, copiii familiilor, care se indragostesc nebuneste unul de celalalt. Ei trebuie sa-si tina ascunsa povestea de iubire de restul lumii pentru ca sunt constienti de faptul ca parintii lor nu vor fi de acord sa fie impreuna.


(500) Days Of Summer (2009)
Regie: 
Marc Webb
Distributie: 
Zooey Deschanel, Joseph Gordon-Levitt
500 Days of Summer este povestea lui Summer si relatia ei cu Tom. Summer nu crede in dragoste adevarata, in suflete pereche si barbatul potrivit. Tom in schimb este un romantic incurabil care nu renunta la ea nici in ruptul capului. Tot ceea ce face el are ca scop "trezirea" la realitate a lui Summer, ca sa se convinga singura ca exista conceptul de dragoste scrisa in stele. Desfasurandu-se pe o perioada de 500 de zile, povestea celor doi "indragostiti" este rostita din punctul de vedere al lui Tom si a actiunilor sale care se lasa usor influentate de muzica pop.


Titanic (1997)
Regie: James Cameron
Distributie: Kate Winslet, Leonardo DiCaprio

Filmul lui James Cameron a scris istorie si desi, abordeaza unul dintre cele mai tragice evenimente petrecute pe mare, are ca subplot si o poveste de dragoste care a facut milioane de femei sa planga. Si acum, povestea dintre Jack si Rose este una dintre cele mai indragite de catre cinfili, desi se termina trist, dar emotionant.


Dirty Dancing (1987)
Regie: Emile Ardolino
Distributie: Patrick Swayze, Jennifer Grey

Milioane de femei s-au indragostit de Patrick Swayze in Dirty Dancing. Povestea de dragoste dintre “Baby” Houseman (Jennifer Grey) o adolescenta de 17 ani si instructorul de dans, Johnny Castle (Patrick Swayze) a luat Oscarul in 1987 si l-a transformat pe Swayze intr-un sex-simbol.



Crazy,Stupid.Love. (2011)
Regie: Glenn Ficarra, John Requa
Distributie: Steve Carell, Ryan Gosling, Emma Stone
Femeile au uitat sa respire in scenele in care Ryan Gosling isi arata abdomenul perfect. "Seriously, it's like you're photoshoped" este replica amuzanta pe care o spune Emma Stone  cand Ryan Golsing isi da jos tricoul. Crazy, Stupid. Love. a cucerit pe toata lumea cu umorul si scenele nebune si este considerata una dintre cele mai bune comedii lansate in ultimii ani.




If I Stay (2014)
Regie: R.J. Cutler
Distributie: Chloe Moretz, Jamie Blackley

In If I Stay, Mia este o violoncelista talentata in varsta de 17 ani, cu o familie iubitoare si un iubit minunat, Adam. Ea nu trebuie decat sa aleaga daca va merge la New York pentru a studia la Julliard sau daca va ramane in Oregon cu cei dragi. Insa, intr-o dimineata cu ninsoare, totul se schimba, iar decizia pe care brusc trebuie sa o ia devine dramatica si cu adevarat dificila. Mia isi pierde parintii si fratele mai mic intr-un accident rutier si, cu toate ca nu isi aminteste momentul impactului, ea ii poate vedea pe cei din jur si pe sine. Mia evoca evenimente din viata sa, descrie ceea ce vede si aude in spital, desi nu poate simti nimic si este din ce in ce mai slabita.


25 de lectii de viata predate de Albert Einstein

Sursă poză
1. Dezvoltarea intelectuala ar trebui sa inceapa la nastere si sa inceteze la sfarsitul vietii.
2. Fiecare dintre noi ar trebui sa fie respectat ca individ, dar nimeni nu ar trebui sa fie idolatrizat.
3. Nu face nimic impotriva constiintei tale, chiar daca situatia in care te afli ti-o cere.
4. In cazul in care oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sau fac bine motivati fiind de o anumita rasplata, atunci intr-adevar suntem o rasa lipsita de speranta.
5. Perfectiunea mijloacelor si confuzia obiectivelor, aceasta pare sa fie principala noastra problema.
6. In cazul in care nu o poti explica, nu o intelegi indeajuns de bine.
7. Nici o problema nu poate fi rezolvata la acelasi nivel de cunoastere la care a fost creata.
8. Nebunia inseamna sa faci acelasi lucru in mod repetat si sa te astepti la rezultate diferite.
9. Invata din ziua de ieri, traieste astazi pentru ziua de astazi si spera pentru ziua de maine.
10. A devenit ingrozitor de evident ca tehologia a depasit cu mult umanitatea din noi.
11. Nu tot ceea ce poate fi numarat conteaza si nu tot ceea ce conteaza poate fi numarat.
12. Puterea atrage intotdeauna oameni lipsiti de moralitate.
13. Totul ar trebui sa fie cat mai simplu cu putinta, insa nu mai simplu de atat.
14. Un barbat ar trebui sa descopere ceea ce este, nu ceea ce crede ca ar trebui sa fie.
15. Orice om care citeste prea mult si isi foloseste prea putin propriul sau creier deprinde o anumita lene in gandire.
16. O persoana care nu a gresit niciodata, nu a incercat niciodata ceva nou.
17. Arta suprema a unui profesor este de a trezi bucuria exprimarii creatoare si bucuria cunoasterii.
18. Oricine nu ia adevarul in serios in aspectele sale minore, nu o sa poata avea niciodata incredere in cele majore.
19. Marile spirite au intalnit intotdeauna opozitii violente de la mintile mediocre.
20. Educatia este ceea ce ramane dupa ce ai uitat tot ceea ce ai invatat la scoala.
21. Logica te va duce din punctul A in punctul B. Imaginatia te poate duce oriunde vrei.
22. Furia locuieste numai in sanul nebunilor.
23. Informatia nu este cunoastere.
24. Nu-ti pierde niciodata sfanta curiozitate.
25. Dragostea este un profesor mai bun decat datoria.

Maitreyi şi Eliade, una dintre cele mai frumoase iubiri ale lumii. Scrisoarea care va zgudui milioane de suflete: „Îl iert pentru suferinţa pe care mi‐a provocat‐o“

Revedere după 43 de ani, la Chicago, dintre Maitreyi Devi si Mircea Eliade FOTO: Arhiva Mircea Handoca, imagine primită de la Mihaela Gligor


Dragostea dintre Maitreyi Devi şi Mircea Eliade a fost una dintre cele mari iubiri ale lumii, pe cât de frumoasă, pe atât de bine studiată, de-a lungul anilor, de cercetători. Mihaela Gligor, cercetător, organizează sâmbătă, 14 februarie, la Muzeul de Artă din Cluj, un eveniment dedicat acestei poveşti de iubire care a cutremurat milioane de suflete. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Moaţa care a căutat urmele iubirii din „Maitreyi“ în India: „Mircea El... Povestea de iubire dintre Maitreyi Devi şi Mircea Eliade este subiectul evenimentului organizat de 14 februarie, de Valentine 's Day, la ora 16.00, de către Centrul de Studii Indiene de la Cluj. Cercetătoarea Mihaela Gligor, cea care a îndeplinit un vis mai vechi al lui Eliade - înfiinţarea unui centru de studii indiene în România - va vorbi despre viaţa lui Mircea Eliade în India, despre locurile pe care le-a vizitat, dar şi despre dragostea lui pentru Maitreyi - una dintre cele mai frumoase poveşti de dragoste din literatura lumii. Muzica şi imaginile vor reface virtual călătoria lui Eliade prin India şi vor da o notă aparte poveştii de dragoste, care va fi completată cu pasaje din corespondenţa purtată de Maitreyi Devi şi Mac Linscott Ricketts, biograful american al lui Eliade. Maitreyi şi Eliade s-au revăzut la Chicago, la 43 de ani după ce tot ce s-a petercut între ei în India. La evenimentul de la Muzeul de Artă vor participa şi universitarii Mihaela Ursa, Traian Penciuc.


Ce scria Maitreyi după ce l-a revăzut pe Eliade



În scrisoarea trimisă de Maitreyi Devi către Mac Linscott Ricketts, în data de 20 februarie 1976, din Calcutta, indianca rememora întâlnirea cu Mircea Eliade, după 43 de ani. Ea i-a oferit o cină bengaleză, potrivit scrisorii incluse în volumul „Maitreyi Devi - Mac Linscott Rocketts. Corespondenţă 1976-1988“ (ediţie şi prefaţă de Mihaela Gligo, introducere de Mac Linscott Ricketts, traducere de Mihaela Gligor şi Maria-Daniela Pomohaci, editura Casa Cărţii de Ştiinţă Cluj-Napoca, 2012).


Fragment din scrisoarea lui Maitreyi:


„Sunt surprinsă că Mircea nu a menţionat în amintirile lui motivul real pentru care a părăsit Calcutta. Are o minunată capacitate de a înţelege greşit şi a fost întotdeauna rezervat în a spune adevărul, cu indiferenţa aşteptată din partea unui bărbat învăţat şi înţelept. Acesta este ghinionul meu. Când l‐am reîntâlnit în 1973, după 43 de ani, l‐am întrebat de ce a scris astfel de lucruri calomnioase despre mine. Mi‐a spus că era o ficţiune şi că sunt şi alte persoane cu acelaşi nume ca al meu! Ei bine, ce puteţi spune despre asta!? Rabi Thakur, Uday Sankar sunt de asemenea nume fictive? A folosit toate numele reale şi multe întâmplări reale şi, totuşi, aceasta este o versiune deformată. Îmi dau seama că mintea lui, la acea vreme, a fost de asemenea torturată şi deformată din cauza suferinţei profunde. Îl iert pentru suferinţa pe care mi‐a provocat‐o prin scrierea unor lucruri neadevărate şi nedemne pentru o indiancă. L‐am întrebat, direct, când am venit la el noaptea. Şi mi‐a răspuns: fantezie, fantezie. Ştiam că era o fantezie, într‐un sens, însă este periculoasă pentru că este o jumătate de adevăr. În cele din urmă, mi‐a promis că va adăuga un Epilog la următoarea ediţie a [romanului] Maitreyi, şi va explica faptul că, deşi unele incidente descrise în carte sunt adevărate, altele nu sunt. Mi‐a spus că îmi va trimite acest epilog să îl verific. Însă, ca de obicei, nu şi‐a ţinut promisiunea. Acum aflu din scrisoarea dumneavoastră că a omis întregul episod din memoriile sale – de ce? Nu poate omite părţile. Aici a avut oportunitatea să spună că multe dintre lucrurile pe care le‐a scris despre mine nu au fost adevărate şi să mă absolve de vină. Poate nu este conştient că în 1973, printr‐o ciudată întâmplare a destinului, un preot iezuit (se presupune că o persoană religioasă) a tradus un rezumat al cărţii sale [Maitreyi] în bengali. A fost un act cumplit şi mi‐a compromis poziţia aici. Oricum, la acea vreme, cartea mea era gata şi, dacă am avut ceva ezitări în a o publica, ele au dispărut. De fapt, am fost forţată de o inexplicabilă constrângere lăuntrică să spun întregul adevăr. Nu a fost un lucru uşor pentru o femeie indiancă. Ediţia în limba bengali, Na Hanyate, a fost foarte apreciată de publicul larg, însă familia mea s‐a declarat ofensată pentru că m‐am expus pe mine şi problemele noastre familiale. Când veţi primi ediţia în engleză veţi cunoaşte reprezentarea adevărată a întregului episod, văzut dintr‐o altă dimensiune a timpului, ca o experienţă transcendentală. (..). Nu‐mi pot imagina de ce nu are curajul să spună adevărul şi să rectifice ofensa pe care mi‐a aruncat‐o fără a fi nevoie în cartea lui, Maitreyi“.

Reacţia lui Eliade 


În introducerea volumului de corespondenţă din Maitreyi şi Mac Linscott Riscketts, acesta din urmă scrie, în august 2012, următoarele: „Eliade a scris foarte puţin în Jurnalul său despre vizita ei la Chicago, în 1973, şi despre turneul ei în America. Şi‐a exprimat părerile, scurt, în 13 aprilie 1973: „Întâlnire cu M. După aproape patruzeci şi trei de ani. Totul mi se pare neverosimil, ireal, fals ‐ şi, într‐un anumit sens, de prost gust”. Într‐o însemnare mai lungă, Eliade comentează: M. pleacă să conferenţieze în mai multe Universităţi. Deci, o săptămână, două, în linişte. N‐am notat aici nimic în legătură cu această vizită. Va trebui să povestesc totul, pe îndelete, în al doilea volum al Autobiografiei. Deocamdată, un singur amănunt: admirabila („angelica”, spunea Y.) purtare a lui Christinel. A întovărăşit‐o peste tot, a fost tot timpul liber cu M (sunt multe altele de adăugat) .  Şi totuşi, Maitreyi a plecat cu o impresie nefavorabilă despre Christinel. „Ea mi‐a părut foarte posesivă şi superficială”. Maitreyi a fost critică la adresa lui Christinel după ce au fost împreună la cumpărături şi Christinel a cheltuit 100 de dolari pe o rochie. Însă Maitreyi admite că şi ea a făcut ceva similar, cheltuind zece mii de rupii doar ca să îl vadă pe Mircea din nou După ce Christinel a citit It Does Not Die, Maitreyi a primit o scrisoare de la ea, în care era acuzată că i‐a distrus lui Mircea „minunata fantezie – Maitreyi”. Însă Maitreyi credea că furia ei s‐a născut din teama că volumul „îi va aduce pe cei doi autori mult mai aproape, într‐un fel ciudat”“.



Sursa:Ziarul adevărul

13 februarie 2015

Uitați-vă eu spun că merită...

Elena Gheorghe - Eminescu

Mama...

Timpul

Sursă imagine

Bună prieteni,
Ce mai faceți? Azi aș dori să vorbim, despre dușmanul secolului nostru adică timpul. Cred că de multe ori fie auziți în jurul vostru ori chiar voi vă plângeți, că nu știți cum a zburat și ziua aceasta. În stilul acesta alert de viață nu mai avem timp de nimic, nu mai avem timp să savurăm frumoasele plăceri ale vieți, să avem grijă de sănătatea noastră, să reușim să ne deconectăm de tot stresul de la servici ori de la școală.Nu mai avem timp să punem mana pe o carte, să nu o lăsăm din mână până nu o terminăm.
Mă uit în jurul meu și oricât aș încerca eu să fiu calmă și să nu mă stresez, cei din jur îmi provoacă această stare. De ce? Fie trebuie să ajung repede în celălalt capăt al orașului, fie a intervenit ceva și tot programul ți se modifică.

Sfaturi: Încercați mereu să fiți stăpâni pe situație. 

În momentele grele gândiți-vă că nu sunteți cei care au cele mai mari probleme, iar cu multa răbdare totul se va rezolva. 

Nu fiți pesimiști, încercați mereu să fiți cu zâmbetul pe buze, deoarece altfel veți vedea rezolvarea problemelor.
Vă spun sincer eu am observat, cu cât sunt mai tristă, în ziua respectivă cu atât mai mult se țin problemele după mine. În zilele în care sunt fericită și iau fiecare problemă care apare cu calm și răbdare, imediat găsesc răspunsul.Concluzia, cel puțin în cazul meu este că problemele și grijile ni le facem noi prin felul în care ne comportăm, felul în care simțim și trăim fiecare moment din viață.
Concluzia, fiți mereu voi și încercați să iubiți viața și tot ceea ce este în jurul vostru. Stabiliți-vă clar prioritățile și indiferent de repercursiuni urmați-le.
Vă doresc o zi frumoasă!
P.S: Voi ce faceți ca să vă deconectați de la stresul cotidian?Vă aștept răspunsurile. 

11 februarie 2015

Joacă, Copilărie, Eu...

Voi cum vă jucați când erați mici?



În viață...


O prietenie adevărată...


Ai grijă de caracterul tău...


Curaj


Știu...


Să fii bun...?